Tijdelijk Extra hoge Subsidie op isolatie 2020

Samenvatting SEEH Subsidie 2020

⚡Vraag uiterlijk voor 31 december 2020 aan.

De subsidieregeling is bedoeld voor isolerende maatregelen in de eigen woning zoals het laten voeren van spouwmuurisolatievloerisolatie of dakisolatie. Per woning is het mogelijk 10.000 euro isolatie subsidie te krijgen. Woningeigenaren kunnen zo tot wel 20% van de kosten gesubsidieerd krijgen mits ze de uitvoering door een vakkundig bedrijf laten doen.

Voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas kun je ongeveer 20 procent subsidie krijgen.

Neem je minimaal twee maatregelen dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar aanvullende maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur, energiezuinig ventilatiesysteem, maatwerkadvies, energieverbruiksmanager of slimme thermostaat. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je bonussubsidie tot 4000 euro krijgen.

Subsidiebedragen isolatie 2020:

In onderstaande tabel zie je hoeveel subsidie je voor een isolatiemaatregel kunt ontvangen. De bedragen zijn aangeven per vierkante meter.

Isolatie MaatregelSubsidie per m2
Dakisolatie€30
Zolder/Vloering€8
Spouwmuur€8
Vloer€11
Bodem €6

Belangrijkste voorwaarden Subsidie 2020

  • Je bent eigenaar van de woning en je woont er zelf (je hebt de woning dus niet verhuurd).
  • Je kunt alleen subsidie aanvragen voor maatregelen die uitgevoerd zijn vanaf 15 augustus 2019.
  • Je laat 2 of meer van de volgende maatregelen uitvoeren: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloer- of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of triple glas.
  • De isolatiemaatregelen voldoen aan de vereiste isolatiewaarden.
  • Voor isolatie van het dak, de gevel, de vloer of het glas moet je de maatregel toepassen voor de gehele woning of voldoen aan het vereiste minimum aantal vierkante meters. Die oppervlaktes verschillen per woningtype.
  • Je krijgt voor een woning maar één keer een SEEH subsidie. Wil je meer dan 2 isolatiemaatregelen nemen? Vraag dan in één keer voor alle maatregelen tegelijk subsidie aan. Heb jij of een vorige eigenaar al een keer een SEEH subsidie voor deze woning aangevraagd, dan kun je geen subsidie meer krijgen.
  • Je vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen uitgevoerd zijn.
  • Je krijgt alleen subsidie voor het nemen van energiebesparende maatregelen in een bestaande woning. Je krijgt geen subsidie voor een nieuwe aanbouw of nieuwbouwwoning.
  • Je krijgt alleen subsidie voor maatregelen die je laat uitvoeren door een bedrijf en niet voor maatregelen die je zelf uitvoert.

Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van de aanbieder van deze subsidie (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

www.rvo.nl