We raden u aan snel een aanvraag te doen. Deze subsidie is zeer populair in de provincie Groningen!

Zéér aantrekkelijke subsidie voor de Provincie Groningen

10.000 euro om uw woning te verduurzamen en verbeteren

Als u nadenkt over het verbeteren van uw huis, is het belangrijk om te overwegen welke veranderingen uw wooncomfort kunnen verhogen. Het doel is om verbeteringen aan te brengen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en comfortabel, zodat u echt van uw huis kunt genieten.

Voor degenen die in aanmerking komen voor deze subsidie is er genoeg budget beschikbaar. Bovendien kan het aanvragen tot en met 31 december 2025 en heeft u vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te laten voeren.

  • Geselecteerde postcodes in provincie Groningen

  • Maximaal subsidiebedrag van maar liefst €10.000,-

  • Subsidie mogelijk voor alle aangeboden isolatiemogelijkheden

google isolatieloket
Provincie Groningen kaart

Doe de postcodecheck!

Vul uw postcode in om snel te controleren of u in aanmerking komt voor deze subsidie. Gratis en voor niets controleren!

Spouwmuurisolatie

Vloerisolatie

Bodemisolatie

Dakisolatie

Glasisolatie

Enkele voorwaarden

Alle informatie op een rijtje

De subsidieregeling is opgesteld voor het verduurzamende of treffen van verbeterende maatregelen aan uw woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres. Denk bijvoorbeeld aan een schuur of garage.

U kunt meerdere keren subsidie aanvragen binnen deze subsidieregeling. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 10.000 euro. Nadat de aanvraag voor deze subsidie is goedgekeurd, is er vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren.

Bij ons is het mogelijk om enkel aanvragen in te dienen voor isolerende maatregelen, zoals spouw-, vloer-, dak- en bodem- en glasisolatie.

Een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om aan te vragen:

  • De woning is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.

  • U bent eigenaar van een gebouw dat (mede)bestemd is voor bewoning. Huiseigenaren met een bedrijf aan huis kunnen ook aanspraak maken.

  • De woning staat in het aangewezen postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen in de postcodes 9679, 9681 en 9682.

Gratis subsidie voor provincie Groningen
Gratis subsidie voor provincie Groningen

Postcodegebied

Postcodegebied

Eerst nemen wij kort telefonisch contact op om de aanvraag door te nemen met de adviseur.

Na aanmelding komt er een isolatie-adviseur langs om de geschikte isolatievorm te bepalen en de aanvraag samen met de woningeigenaar in te dienen.

Als u de volledige postcodelijst wilt bekijken van de subsidieparticipatie in de provincie Groningen, kunt u op de onderstaande knop klikken. Door op de knop te klikken, wordt u doorverwezen naar een pagina waar u alle postcodes kunt bekijken die in aanmerking komen voor deze subsidie.

Houd er rekening mee dat de lijst up-to-date is tot 17 juli 2023.

Gratis subsidie voor provincie Groningen postcodelijst

Stappenplan aanvragen

Eenvoudig aan de slag

Vervolgstappen na aanvragen subsidie

Adviseur op bezoek

Eerst neemt de adviseur telefonisch contact op om de aanvraag door te nemen met de aanvrager.

Na het gesprek komt er een isolatie-adviseur langs om een inspectie op locatie uit te voeren. Daarna brengt de adviseur een advies uit met offerte.

Eerst neemt de adviseur telefonisch contact op om de aanvraag door te nemen met de aanvrager.

Na het gesprek komt er een isolatie-adviseur langs om een inspectie op locatie uit te voeren. Daarna brengt de adviseur een advies uit met offerte.

Offerte en uitvoering

Na de technische inspectie ontvangt u binnen één tot drie werkdagen een op maat gemaakte offerte.

Nadat de offerte is goedgekeurd wordt de opdracht naar een gecertificeerd isolatiebedrijf doorgezet. Na zes weken bent u volledig geïsoleerd!

Vraag en antwoord

Nee, helaas. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de woning gebouwd en opgeleverd zijn vóór 1 januari 2016.

Nee, deze subsidie is alleen beschikbaar voor huiseigenaren. Huurders komen niet in aanmerking voor deze specifieke subsidieregeling.

Binnen deze subsidieregeling kunt u enkel subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen, zoals spouw-, vloer-, dak-, bodem- en glasisolatie.
Het ‘aangewezen postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt’ verwijst naar specifieke gebieden in de Provincie Groningen waar woningen in aanmerking komen voor deze subsidie. Om aanspraak te maken, moet uw woning zich in een van deze specifieke postcodegebieden bevinden.

Ja, naast het verduurzamen van uw hoofdwoning, kunt u de subsidie ook gebruiken voor verbeteringen aan bijgebouwen op hetzelfde adres, zoals schuren of garages, zolang deze gebouwen (mede)bestemd zijn voor bewoning.

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn waar u antwoord op wilt hebben. Hiervoor hebben wij een pagina gemaakt, speciaal voor deze subsidie. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct deze subsidie aanvragen?

Direct deze subsidie aanvragen?

Vraag vandaag nog subsidie aan en isoleer uw woning volledig gratis!