Bodemisolatie met IsoPlusParels (korrels)

Bodemisolatie, een waardevolle investering in wooncomfort

Doordat vele woningen in Nederland kampen met een zeer natte en vochtige kruipruimte, klagen veel woningeigenaren over een koude vloer. Vocht in de kruipruimte kan zich opbouwen waardoor het kan doortrekken naar de rest van de woning. Hierdoor kunnen verschillende schimmels ontstaan, welke schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met het plaatsen van een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte, zorgt u voor een gezonde vochtgehalte.

Isoleren met IsoPlusParels

Door het plaatsen van een laag HR++ isolatie parels op de bodem van de doorgaans vochtige en koude kruipruimte, zorgt u voor een sterk homogeen isolatiepakket welke vocht en kou tegen gaan. Hierdoor zal er drogere en warmer lucht in de kruipruimte ontstaan waardoor uw vloer ook warmer zal aanvoelen. Wanneer er gekozen wordt voor het isoleren met bodemisolatie parels is het erg belangrijk om alle compartimenten onder de vloer te voorzien van isolatie. Anders zal alle vocht zich verplaatsen naar de geïsoleerde gedeeltes onder de vloer. Juist voor kruipruimte met beperkte bewegingsruimte is bodemisolatie met parels een uitstekende ingreep waardoor toch een goede isolatiewaarde gehaald kan worden.

Hoe wordt bodemisolatie met IsoPlusparels uitgevoerd?

  1. Voor het isoleren van de kruipruimte gaat een van de isolatie professionals met een slang onder de vloer. Zijn tweede man houdt de machine en materialen in de gaten en houdt contact met de monteur onder de vloer.
  2. De isolatie professional onder de vloer brengt de bodemisolatie laag over laag over elkaar aan zodat er een egale isolatielaag ontstaat. De parels worden door de slang geblazen op de bodem van de kruipruimte.
  3. Indien nodig wordt er onder de vloer ventilatie aangebracht t.b.v. ontluchting en ventilatie van de kruipruimte. Voor het boren van ventilatieroosters dient de kruipruimte toegankelijk te zijn. Dit met oog op eventueel belemmerd leidingwerk of anderszins.