Isolatie subsidie Noord-Holland

ISDE subsidie Noord-Holland 2022.

Tot eind 2022 subsidie op woningisolatie. Ook voor alle inwoners van Noord-Holland.

Er kan weer isolatie subsidie aangevraagd worden! De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is nu tijdelijk beschikbaar. Met de subsidieregeling kunt u subsidie krijgen op twee of meer grote isolatiemaatregelen bij uw eigen woning. Deze isolatie subsidie loopt op tot 30%!

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil ook de woningeigenaren met isolatie Noord-Holland stimuleren om energiebesparende maatregelen uit te voeren en stelt hier maar liefst 84 miljoen euro voor beschikbaar. Met goede isolatie heb je veel minder energie nodig. Dat scheelt weer in de energiekosten en is een belangrijke stap richting een beter milieu.

Isolatieloket Noord-Holland

Bent u bewoner en eigenaar van een woning in Noord-Holland ? Dan kunt u in aanmerking komen voor de isolatie subsidie. Lees hieronder waarvoor u allemaal subsidie kunt aanvragen. Houdt wel in acht dat u minimaal twee isolatiemaatregelen moet laten uitvoeren.

Spouwmuurisolatie: Het isoleren van bestaande spouwmuren.

Dakisolatie: Het isoleren van het bestaande dak, of bestaande zolder- of vlieringvloer.

Vloerisolatie: Het isoleren van de onderkant van de vloer.

Bodemisolatie: Het isoleren van de grond in de kruipruimte.

Gevelisolatie: Het isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal.

Hoogrendementsglas: Het vervangen van glas door HR++ of triple-glas.

Spouwmuur isolatie Noord-Holland

Spouwmuurisolatie is al jaren de meest populaire vorm van woningisolatie. Dit komt omdat het isoleren van de spouwmuren het meeste rendement oplevert ten opzichte van de investering. U kunt hiermee circa 30% besparen op uw energiekosten. Met een terugverdientijd van circa 4 jaar is het de meeste rendabele vorm van isoleren. Naast de besparing zorgt spouwmuurisolatie voor een stijging van het wooncomfort en zorgt het voor een waardevermeerdering van je woning

Vloerisolatie Noord-Holland

Vloerisolatie is ook een rendabele vorm van isoleren en dé oplossing voor koude voeten. In de winter is dit een veel voorkomende klacht en met het isoleren van de vloer heeft u hier geen last meer van. Naast een stuk wooncomfort zorgt vloerisolatie voor een besparing van circa 20%. Vloerisolatie kan op vele manieren en welke manier het beste is, ligt voornamelijk aan waarom u wilt gaan isoleren. Een geïsoleerde vloer in combinatie met spouwmuur- isolatie zorgt voor prettig woonklimaat en optimale besparing.

Bodem isolatie Noord-Holland

Bodemisolatie komt vaak voor bij woningen waar niet gelijk vloerisolatie toegepast kan worden. Dit kan zijn vanwege een te lage kruipruimte of als de vloer zich er niet toe dient. Ook bij vochtige kruipruimtes kan bodemisolatie een oplossing bieden, mocht het vocht een probleem vormen. Omdat bodemisolatie niet gelijk tot een stijging van het wooncomfort leidt, wordt wanneer mogelijk eerder vloerisolatie aangeraden. Pas als het niet anders kan, is bodemisolatie een keurig alternatief. Bodemisolatie zorgt voor een besparing van circa 15%.

Dak isolatie Noord-Holland

Dakisolatie behoudt de warmte langer in uw huis, aangezien warmte van nature stijgt. Met name wanneer de zolder wordt gebruikt als slaapkamer is dakisolatie zeker aan te raden. Het isoleren van het dak zorgt voor een besparing van circa 25%, een flinke besparing dus. Een geïsoleerd dak is hedendaags wel een must. Dakisolatie kan zowel van buiten en als van binnenuit, echter zijn de kosten om van buiten te isoleren wel fors hoger. Daarom wordt van buitenaf isoleren pas aangeraden wanneer uw dak aan renovatie of vervanging toe is.

Hoeveel subsidie op isolatie in Noord-Holland?

Subsidie spouwmuurisolatie: €8,00 per m2

Subsidie vloerisolatie: €11,00 per m2

Subsidie dakisolatie: €30,00 per m2

Subsidie bodemisolatie: €6,00 per m2

NIEUW

Nu ook te combineren met een warmtepomp of zonneboiler. Lees hier de belangrijkste voorwaarden

Wat kost isolatie in Noord-Holland?

Kosten Spouwmuurisolatie: ca. €15-€20 euro per m2

Kosten Vloerisolatie: ca. €25-€30 euro per m2

Kosten Dakisolatie: ca. €25-€60 euro per m2

Kosten Bodemisolatie: ca. €22-€30 euro per m2

Vind een isolatiespecialist uit Noord-Holland!

Besparen op uw energielasten begint bij het isoleren van uw spouwmuur. Met spouwmuurisolatie bespaart u jaarlijks tussen de € 300 en €600. Dankzij deze hoge besparing, ligt de terugverdientijd gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar. Hoe voordeliger u uw woning dus laat isoleren, hoe sneller u uw investering terug heeft verdiend! Bij het combineren van 2 energiebesparende maatregelen krijgt u in Noord-Holland nu subsidie.

lees deze 9 belangrijke voorwaarden van de SEEH subsidie regeling. Deze subsidie wordt beschikbaar gesteld door de overheid en kan worden aangevraagd via www.rvo.nl

Onze binnendienst adviseurs helpen u graag op weg met het maken van de beste keuze.

Spouwmuurisolatie

Kies voor spouwmuurisolatie, trek uw woning een warme jas aan. Heeft u een brede spouw? Of juist een smalle uitstekende voeg? Laat de adviseur uw gevel inspecteren en ontdek welk product het beste past bij uw situatie. Start direct met besparen en geniet van meer wooncomfort.

Vloerisolatie & Bodemisolatie

Kies voor bodem- of vloerisolatie en neem definitief afscheid van koude voeten. Is uw woning geschikt voor een isolatie prestatie folie? Of past een kier- en naadloze schuim beter bij uw situatie? Is uw kruipruimte klammig en krap? Misschien dat een bodemoplossing meer past bij uw situatie. Laat de adviseur een kijkje nemen onder de vloer en ontdek welke oplossing past bij uw woonsituatie.

Isolatie Subsidie

De subsidieregeling is bedoeld voor isolerende maatregelen in de eigen woning zoals het laten voeren van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Per woning is het mogelijk maximaal €10.000 euro isolatie subsidie te krijgen. Woningeigenaren kunnen zo tot wel 30% van de kosten gesubsidieerd krijgen mits ze de uitvoering door een vakkundig bedrijf laten doen.

Minimale isolatiewaarden 

Om isolatie subsidie te ontvangen als woningeigenaar in Noord-Holland dient de uitgevoerde isolatiemaatregelen aan een minimale isolatiewaarde te voldoen. U kunt voor het isoleren van uw spouw uit meerdere isolatiematerialen kiezen. Echter heeft niet elk materiaal dezelfde isolatiewaarde. Hierom zijn er minimale waarden in het leven geroepen. Onze adviseur kan u alles vertellen over welke producten welke isolatiewaard hebben. Zie hieronder het overzicht van de isolatiewaarden. Expert Isolatie Noord-Holland.

Isolatie maatregelIsolatiewaarde
Spouwmuurisolatieminimale Rd-waarde 1,1 [m2 K/W]
Dakisolatieminimale Rd-waarde 1,1 [m2 K/W]
Zolder-vlieringvloerminimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]
Vloerminimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]
Bodemminimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]
HR++ Glasminimale U-waarde 1,2 [m2 K/W]
Gevelminimale Rd-waarde 3,5 [m2 K/W]

Minimale oppervlakte per woning

Wanneer u wilt profiteren van de isolatie subsidie dient u een minimaal oppervlakte te isoleren. Dit geldt voor iedere isolatiemaatregel die u treft. Het minimale oppervlakte verschilt per type woning. Zo moeten vrijstaande woningen aan een hoger aantal voldoen dan een tussenwoning. U kunt in het overzicht hieronder duidelijk zien wat het minimale oppervlakte is om in aanmerking te komen voor de isolatie subsidie! Ook ziet u direct hoeveel euro subsidie u per vierkante meter krijgt!

Minimale oppervlakte eis per typewoning

Isolatie maatregelmin. opp.vlak.Subsidie per m2
Spouwmuurisolatie10m2€8,00
Dakisolatie20m2€30,00
Zolder-vlieringvloer20m2€7,00
Gevelisolatie10m2€38,00
Vloerisolatie20m2€11,00
Bodemisolatie20m2€6,00
HR++ glas8m2€53,00

Telefonisch advies?

De zeven basis vragen voor isolatie advies

Wil je besparen met isolatie maar weet je niet precies waar te beginnen? Bij Isolatie Expert krijgt u telefonisch advies. Om een goed beeld van uw huidige woonsituatie te krijgen hebben wij 7 standaard vragen opgesteld. Door het beantwoorden van deze vragen kunnen wij u makkelijke op weg helpen. Lees ze alvast rustig door voor dat u aanvraagd.

Voor na-isolatie kunnen we de woningen in 4 categorieën in delen.

<1920weinig mogelijkheden
1921 – 1976veel mogelijkheden
1976-1995upgrade mogelijkheden
1996- hedenweinig mogelijkheden

Dit heeft te maken met de bouwbesluiten per periode.

We kunnen advies geven over spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie.

Zijn er al extra maatregelen getroffen na de bouw van woning? Wellicht moeten we hier dan rekening mee houden tijdens het advies.

De 3 meest voorkomende redenen om te isoleren zijn; 1. Meer wooncomfort 2. Kosten besparing 3. Milieu minder belasten.

Mocht u eerder advies hebben gehad, laat het dan even weten. Graag bespreken we de bevindingen. Tegenwoordig zijn er een aantal nieuwe producten en technieken die wellicht interessant kunnen zijn voor uw situatie.

Momenteel zijn er een aantal subsidie mogelijkheden en zijn er duurzame leningen beschikbaar voor energie besparende maatregelen. Tijdens het adviesgesprek adviseren wij u hier graag over.

Dit jaar is er nog subsidie op isolatie werkzaamheden. De subsidie van ca. 20%-25% is tot 31 december 2021 aan te vragen.

Vuistregel voor spouwmuurisolatie en vloerisolatie

Bouwjaar < 1920

Weinig geschikt

Bouwjaar 1920 - 1975

Meest Geschikt

Bouwjaar 1975-1995

Beperkt geschikt

Bouwjaar na 1995

Weinig geschikt