Sed lectus purus lobortis eu aliquet?

Morbi bibendum eu velit mattis aliquam. Nulla ac ullamcorper dui, in dictum nibh. Aliquam ac dictum nunc, eget auctor est. Integer auctor imperdiet.

Vivamus suscipit ut erat quis cursus?

Morbi bibendum eu velit mattis aliquam. Nulla ac ullamcorper dui, in dictum nibh. Aliquam ac dictum nunc, eget auctor est. Integer auctor imperdiet.

Aliquam pharetra nulla consequat dolor faucibus tempus?

Proin mattis, enim aliquam fringilla faucibus, lacus velit bibendum magna, quis luctus libero metus vitae nisi. Sed laoreet ante risus, sit amet porta lacus ultricies sit amet.

Praesent finibus dolor at ligula rhoncus blandit leo?

Etiam in mauris ligula. Proin eget lectus sit amet ex ultrices auctor. Vestibulum pellentesque lectus sit amet sollicitudin aliquam. Suspendisse potenti.

Fusce a ligula convallis, efficitur nibh eget, rutrum erat?

Mauris eget laoreet neque. Sed nec nisi orci. Nunc vitae purus sed massa gravida vestibulum id nec ante. Nam pulvinar tortor non lectus bibendum lobortis.

Morbi augue egestas malesuada?

Morbi bibendum eu velit mattis aliquam. Nulla ac ullamcorper dui, in dictum nibh. Aliquam ac dictum nunc, eget auctor est. Integer auctor imperdiet.

Donec bibendum enim at nunc accumsan sagittis?

Morbi bibendum eu velit mattis aliquam. Nulla ac ullamcorper dui, in dictum nibh. Aliquam ac dictum nunc, eget auctor est. Integer auctor imperdiet.

Vivamus suscipit ut erat quis cursu?

Donec vel consectetur felis. Proin magna augue, bibendum eu nisl convallis, iaculis interdum eros. Mauris malesuada, erat pharetra tempor viverra, lacus tortor interdum dui, et accumsan odio elit eu orci.

Nullam maximus ipsum in lectus gravida, nec luctus?

Praesent finibus dolor at ligula rhoncus, quis blandit leo venenatis. Donec feugiat libero pulvinar ipsum dapibus finibus.

Aenean ex justo, tempor non nunc sed, ullamcorper molestie lectus?

Mauris laoreet volutpat magna. Vestibulum porta lorem nunc, sed pharetra urna fringilla at. Fusce accumsan odio ac dui condimentum.

Het isoleren van uw vloer is altijd maatwerk! Neemt u maar eens een kijkje in de kruipruimte. De situatie onder de vloer is erg belangrijk voor de kosten van vloerisolatie. Hoe groot is de vloeroppervlakte? Wat voor type vloer heeft u precies? Wat zijn uw wensen precies? En welke materialen zijn beschikbaar voor uw vloer? Al deze factoren spelen mee bij het opstellen van een offerte voor vloerisolatie. Om u toch een indruk te geven van de gemiddelde kosten per type woning, kunt u hieronder een overzicht vinden:

Tussenwoning +- 50 m2 – € 1300
Hoekwoning/2 onder 1 kap +- 60 m2 – € 1600
Vrijstaande woning +- 80 m2 – € 2000

Wilt u bekijken hoeveel vloerisolatie voor uw woning kost? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan met onze isolatieadviseur.

NU LANDELIJKE SUBSIDIE OP ISOLATIE??

Regelmatig komen gemeenten of provinciën de inwoners tegemoet met een subsidie voor het isoleren van hun woning. Zo kan men voordeliger investeren in verduurzamen om daarmee te besparen op de energierekening. Wij helpen u graag met kijken naar subsidiemogelijkheden voor uw isolatieproject.

Wilt u weten of u gebruik mag maken van een subsidie? Vraag ons dan kort naar de mogelijkheden. Ook als u nu gelijk geen gebruik kunt maken van subsidie, kunnen wij u in ieder geval informeren over de ontwikkelingen. Zo weet u gelijk wat de mogelijkheden zijn binnen uw gemeente.

Het isoleren van uw vloer kent vele voordelen. Hieronder hebben wij een korte samenvatting gemaakt van de pluspunten van vloerisolatie.

1. Vloerisolatie is de oplossing voor uw koude voeten
De constante stroom van koude lucht vanuit de kruipruimte, tegen uw vloer aan, is de reden waarom uw vloer zo koud aanvoelt. Er staat immers een koude luchtstroom in directe contact met uw vloer. Door het aan de onderzijde isoleren van uw vloer, zorgt u ervoor dat die stroom van koude lucht niet meer in directe contact staat met uw vloer. De koude lucht kan zich nu geen weg meer vinden richting uw voeten. Vandaar dat wij dit ook wel het ‘warme voeten-effect’ noemen.

2. Vloerisolatie zorgt voor een lager energierekening
Met het isoleren van uw vloer bespaart u direct. Bewezen is dat vloerisolatie zorgt voor een besparing van circa 6 m³ per vierkante meter vloer, uw energierekening zal dus gelijk dalen.

Heeft u vloerverwarming? Dan is de besparing nóg meer! Denk u maar eens aan de verloren warmte vanuit uw vloerverwarming, richting de kruipruimte. Dit is puur verspilde energie.

3. Steentje bijdragen aan het milieu
Een steeds vaker voorkomende reden tot isoleren. Tegenwoordig zijn wij hier allen enorm mee bezig en dit zien wij ook terug in de koopmotieven van onze klanten. Men wilt graag een positieve bijdrage leveren aan het milieu; vloerisolatie zorgt voor een lager gasverbruik en dus een lager CO2-uitstoot.

4. Vloerisolatie draagt bij aan uw gezondheid en veiligheid
Een goed geïsoleerde vloer blijft een warme, droge vloer. Zo draagt vloerisolatie bij aan een gezonder woonklimaat. Gevolg daarvan is dat vocht- of schimmelplekken geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Dit is erg belangrijk voor mensen met astma- of reumaklachten. Vocht- en schimmelplekken kunnen ook zorgen voor een muffe geur in uw woning. Ook dit wordt voorkomen door een goed geïsoleerde vloer.

Een veel voorkomend fabeltje is dat vloerisolatie ongedierte aantrekt. Integendeel! Vloerisolatie zorgt ervoor dat uw kruipruimte vrij blijft van ongedierte, het isolatiemateriaal weert ongedierte.

Naast deze voordelen is vloerisolatie ook brandwerend, met andere woorden is vloerisolatie brandveilig. Een fabeltje die wij nog regelmatig horen is dat vloerisolatie juist brandgevoelig is. Dit is niet waar.

Deze vraag kan vooraf erg moeilijk beantwoord worden zonder een zicht op de kruipruimte. In theorie is erg belangrijk wat voor u de reden is om te gaan isoleren. Heeft u last van een koude vloer en wilt u het ‘warme voeten-effect’ creëren, dan is het verstandig om te kiezen voor vloerisolatie. Heeft u last van vocht in de kruipruimte, en wilt u specifiek het vochtprobleem aanpakken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor bodemisolatie.

Deze vraag krijgen wij tegenwoordig steeds vaker te horen. Zeker met vloerverwarming is het warmteverlies vanuit de vloer iets om over na te denken. De bedoeling is uiteraard dat de warmte van de vloerverwarming richting uw voeten gaat. Echter, wanneer je de vloer niet geïsoleerd hebt raak je onnodig veel warmte kwijt richting de kruipruimte. Dit is onnodig stoken en puur verspilde energie.

Tegen de vloer aan isoleren is dus noodzakelijk om dit verlies tegen te gaan. Bodemisolatie kan dit rendement helaas niet realiseren.

Een snelle en betaalbare manier om het energielabel van uw woning te verhogen, is door middel van vloerisolatie. Nadat u de vloer heeft geïsoleerd gaat het energielabel direct omhoog.

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht dat u het energielabel laat zien wanneer u het huis wilt verhuren of verkopen. Door vloerisolatie kun je dus een hoger energielabel krijgen waarmee je ook nog eens de waarde van je woning verhoogt. Sinds de invoering van het energielabel is er een steeds groter wordende bewustwording ontstaan over hoe energiezuinig een woning is.

Op voorhand vertellen welke vloerisolatie het beste is, DAT KAN NIET. ‘De beste vloerisolatie’ bestaat niet. Welke vorm van vloerisolatie het beste geschikt is voor uw situatie, komt naar voren uit een inspectie op locatie. De isolatieadviseur neemt een grondige kijk in de kruipruimte, op deze manier toetsen wij uw vloer naar isolatiemogelijkheden.

Wat hierbij ook belangrijk is, zijn uw wensen en voorkeuren. Waarom wilt u eigenlijk isoleren? Aan de hand uw wensen, en de isolatiemogelijkheden, adviseren wij u wat voor u de beste investering is.

Houten vloeren zijn prima te isoleren, ondanks wij vaak nog te horen krijgen dat dit niet verstandig zou zijn. Integendeel! Door het vakkundig isoleren van uw vloer, zorgt u er juist voor dat de vloer droog blijft. Aantasting door vocht is dus niet meer mogelijk. Dit geldt ook voor de balken. Het rendement bij houten vloeren ligt ook vooral bij het dichten van de naden en kieren van een houten vloer. Door deze vakkundig te isoleren voorkomt u dat de constante koude lucht vanuit de kruipruimte, zich een weg weet te vormen richting uw voeten.

Vloerisolatie, tegen de vloer aan isoleren, is hiervoor de ideale oplossing.

Waar moet je nou op letten bij vloerisolatie? Hoewel vloerisolatie vele voordelen kent, is het niet mogelijk om zonder inspectie te gaan isoleren. De volgende aspecten zijn belangrijk om over na te denken wanneer u vloerisolatie wilt laten plaatsen.

De onderzijde van de vloer is van cruciaal belang bij vloerisolatie. Deze dient goed droog te zijn en mag geen vorm van vocht bevatten. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het isolatiemateriaal niet goed hecht omdat er vocht tussen de isolatie en de vloer is. Met alle nare gevolgen van dien.

Ook is het belangrijk dat uw kruipruimte ná de isolatiewerkzaamheden nog goed blijft ventileren. Hier wordt uitvoerig naar gekeken tijdens een inspectie op locatie. Mocht er onvoldoende ventilatie aanwezig zijn, worden er nieuwe ventilatieroosters geplaatst.

Bovenstaande verklaard waarom wij op locatie vooraf kosteloos uw kruipruimte en vloer komen inspecteren. Zo toetsen wij de situatie op uitvoerbare en betaalbare isolatiemogelijkheden. Aan de hand van deze inspectie kunnen wij u adviseren naar de mogelijkheden van vloerisolatie. Wat kan er nou precies? Wat gaat er dan nou echt gebeuren? En wat is hiervoor dan de investering exact? Deze vragen kunnen wij voor u beantwoorden tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Vloerisolatie wordt geplaatst door vanuit de kruipruimte, tegen de vloer aan te isoleren. Dit wordt vaak gedaan met een schuim of folie. Net als alle andere isolatiemaatregelen is ook vloerisolatie binnen een halve dag gerealiseerd, afhankelijk van de vloeroppervlakte. Wat erg belangrijk is hierbij, is de staat van de kruipruimte. Houd u rekening met het feit dat de kruipruimte in zijn geheel toegankelijk dient te zijn.

Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer geïsoleerd met isolatiemateriaal. Dit gebeurt vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aan. Vaak neemt men vloerisolatie om de stroom van koude lucht vanuit de kruipruimte, tegen te gaan. Er zijn meerdere manieren om de vloer te isoleren. Zo is er ook een mogelijkheid om de kruipruimte te vullen met isolatiemateriaal.

Wij helpen u graag in het adviseren welk vorm van vloerisolatie het beste geschikt is voor uw situatie. Vraag vrijblijvend en kosteloos een adviesgesprek aan met één van onze isolatieadviseurs. Wilt u eerst liever even bellen? Dat kan ook zeker, wij helpen u graag bij uw vragen.

Vloerisolatie is zeker zinvol! De constante stroom van koude lucht in de kruipruimte zorgt automatisch voor een koude vloer. Naast de koude vloer kan het voorkomen dat de koude lucht zich ook een weg vindt richting uw woonkamer, met name bij houten vloer is dit het geval. Hier hebben hele mensen last van. Vloerisolatie is hier de ideale oplossing voor. Vloerisolatie zorgt voor het ‘warme voeten’-effect.

Ontvang Persoonlijk advies

Advies aan huis of telefonisch

Bespreek uw vragen met de adviseur