BASF LWP Elastospray

Vloerisolatie, uw investering in wooncomfort

Doordat veel woningen in Nederland voorzien zijn van een geventileerde kruipruimte en de vloer hierbij slecht of niet geïsoleerd is, hebben veel woningeigenaren klachten over een koude vloer. Het isoleren van de ondervloer met HFO geblazen BASF LWP Elastospray biedt dé oplossing voor dit probleem.

Isoleren met BASF LWP Elastospray

Door de BASF LWP Elastospray aan de onderkant van de vloer te sprayen ontstaat een naadloos schuim met hoog isoleren vermogen. Terwijl het schuim binnen enkele seconden wordt gevormd, neemt het tegelijkertijd de vorm aan van het te isoleren object en kunnen eventuele koudebruggen worden vermeden. Doordat na het isoleren met BASF LWP Elastospray de kruipruimte naadloos afgesloten is van de vloer hebben koude lucht en vocht vanuit de kruipruimte geen invloed meer op de vloer en woonomgeving. Dit zal resulteren in een toename van de oppervlakte temperatuur van de vloer, een gelijkmatige klimaatbalans in de woning, een droger en gezonder binnenklimaat en hierdoor tot wel 15% minder stookkosten!

Hoe wordt vloerisolatie met BASF LWP Elastospray uitgevoerd?

  1. Voor het isoleren van de vloer gaat een van de isolatie professionals met een slang en een airless spuitpistool onder de vloer. Zijn tweede man houdt de machine en materialen in de gaten en houdt contact met de monteur onder de vloer.
  2. De isolatie professional onder de vloer brengt de isolatie in verschillende lagen aan totdat deze op gewenste dikte is. Eventuele balken en 30 cm van de buitenste funderingsranden worden ook mee gespoten.
  3. Indien nodig wordt er onder de vloer ventilatie aangebracht t.b.v. ontluchting en ventilatie van de kruipruimte. Voor het boren van ventilatieroosters dient de kruipruimte toegankelijk te zijn. Dit met oog op eventueel belemmerd leidingwerk of anderszins.