Beginnen met spouwmuurisolatie

Benieuwd naar de voordelen van spouwmuurisolatie om uw woning energiezuiniger te maken? Dan bent u hier aan het juiste adres voor accurate informatie over spouwmuurisolatie. Ons doel is om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het maken van een slimme keuze voor uw huis. Wat is spouwmuurisolatie? Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? Is mijn huis geschikt? Welke subsidies zijn er beschikbaar? Hoe zit het met de impact op het milieu en het onderhoud van de isolatie?

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het proces waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht in de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw, om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. De voordelen van spouwmuurisolatie strekken zich uit van verbeterd wooncomfort tot een verhoogde waarde van uw woning, waardoor het een verstandige investering is voor elke huiseigenaar.

Profiteer van hoge subsidies in 2023!

Hoe werkt spouwmuurisolatie precies?

Spouwmuurisolatie werkt door het vullen van de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw, met isolatiemateriaal. Dit materiaal beperkt de warmteoverdracht tussen binnen en buiten, waardoor in de winter de warmte binnen wordt gehouden en in de zomer de warmte buiten. Dit vermindert de behoefte aan verwarming en koeling, wat leidt tot een efficiënter energieverbruik en lagere energiekosten.

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Uw woning is geschikt voor spouwmuurisolatie als het aan enkele specifieke criteria voldoet:

  1. Bouwperiode: Woningen gebouwd tussen 1920 en 1980 hebben vaak spouwmuren die geschikt zijn voor isolatie, omdat ze meestal een ongeïsoleerde spouw hebben.
  2. Spouwbreedte: De spouw, oftewel de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, moet breed genoeg zijn voor isolatie, meestal minimaal 5 cm.
  3. Staat van de spouwmuur: De muren moeten in goede staat zijn, zonder ernstige scheuren of vochtproblemen, omdat deze de effectiviteit van de isolatie kunnen beïnvloeden.
  4. Vochtproblemen: De spouw moet vrij zijn van vocht, omdat vochtigheid de isolatie kan aantasten en andere problemen kan veroorzaken.
  5. Bestaande isolatie: Als uw huis al spouwmuurisolatie heeft, is het mogelijk niet geschikt voor extra isolatie, tenzij de bestaande isolatie verouderd of beschadigd is.

“Uitstekende service”

We zijn zeer tevreden over het advies en de uitvoering van de werkzaamheden. Het team kwam op het afgesproken tijdstip en werkte netjes. Alles verliep volgens plan, enorm tevreden. Kortom, een uitstekende service.

– Familie Vos

“Zeer tevreden”

De adviseur was vriendelijk en gaf zeer goed  advies. Het product was niet alleen aantrekkelijk, maar ook zeer scherp geprijsd. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit die ik voor mijn geld heb gekregen.

– E. van de Putte

Top 5 meest gestelde vragen

De installatie van spouwmuurisolatie is meestal binnen één dag voltooid. De levensduur van de isolatie kan variëren, maar veel producten hebben een levensduur van 20 tot 30 jaar, soms zelfs langer, afhankelijk van het gebruikte materiaal en de omstandigheden.

Ja, in veel regio’s zijn er subsidies of overheidsprogramma’s beschikbaar die huiseigenaren helpen de kosten voor spouwmuurisolatie te dragen. Deze programma’s variëren per locatie. Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs. Wij staan klaar om u te helpen op werkdagen tussen 09 en 17 uur via 050 – 240 00 45. Een van de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie is de aanzienlijke vermindering van uw energierekening.

De overheid heeft een speciale pagina ingericht met alle informatie over de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

De besparingen door spouwmuurisolatie hangen af van verschillende factoren zoals het type en de grootte van uw woning, maar gemiddeld kunnen huiseigenaren een aanzienlijke vermindering in hun jaarlijkse energiekosten verwachten. Een gemiddelde eengezinswoning kan jaarlijks honderden euro’s besparen.

Benieuwd wat u kunt besparen op jaarbasis? Vraag vandaag nog een isolatierapport aan.

Correct geïnstalleerde spouwmuurisolatie zou de ventilatie van uw huis niet negatief moeten beïnvloeden. Moderne isolatietechnieken zorgen voor een goede balans tussen energie-efficiëntie en luchtcirculatie. Echter, het is belangrijk dat uw huis goed geventileerd blijft om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om extra ventilatievoorzieningen aan te brengen.

Naast het bieden van een beter binnenklimaat, omvatten de voordelen van spouwmuurisolatie ook een vermindering van geluidsoverlast, wat bijdraagt aan een rustigere en aangenamere woonomgeving

Spouwmuurisolatie wordt meestal geïnstalleerd door kleine gaten in de voegen van de buitenmuur te boren. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gespoten. Na de installatie worden de gaten zorgvuldig opgevuld zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn. Dit proces wordt doorgaans binnen één dag voltooid.

alles over de voordelen van spouwmuurisolatie aangeboden door isolatieloket isoleren
alles over de voordelen van spouwmuurisolatie aangeboden door isolatieloket isoleren

Isolatierapport

Een isolatierapport geeft informatie over hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken door middel van isolatie. Het rapport beschrijft de huidige situatie van de isolatie in uw woning en geeft aan waar er verbetermogelijkheden zijn.

spouwmuurisolatie isolatierapport

Profiteer van hoge subsidies in 2023!