Comfortabel wonen door aanbrengen van vloerisolatie. De vloer laten isoleren klinkt als een grote klus, maar in praktijk duurt dit maar een dag of soms zelfs een halve dag. Met vloerisolatie bespaar je meteen op je energiekosten en geniet je van meer comfort in huis.

Met het isoleren van je vloer kun je per jaar veel geld besparen. Ook wordt je huis meteen een stuk comfortabeler.

Bespaar jaarlijks honderden euro’s

Door vloerisolatie krijg je warmere voeten en lagere energiekosten. Voor een gemiddelde hoek- of twee-onder-één-kapwoning betaal je voor vloerisolatie zo’n 1.600 euro en kun je jaarlijks 220 euro besparen.

Milieu Centraal heeft berekend dat vloerisolatie aan de onderkant van je vloer gelijk staat aan een rente van 8 procent op je spaarrekening. Dat terwijl de huidige rente op een spaarrekening onder de 2 procent ligt.

De afbeelding is een infographic met de titel kosten en besparingen isolatie onderkant vloer. De afbeelding bevat drie iconen: een tussen-, hoek- en vrijstaande woning. Een vrijstaande woning bespaart jaarlijks meer geld dan een tussen- en hoekwoning, omdat het vloeroppervlak groter is.

Check of je woning geschikt is

Heeft je woning een kruipruimte van ten minste 35 centimeter hoog? Dan is je woning geschikt voor vloerisolatie aan de onderkant van je vloer.

Heb je een lagere kruipruimte? Dan is isolatie aan de bovenkant van de vloer of op de bodem van je kruipruimte een optie, maar hiermee bespaar je wel minder op je energiekosten.

Het kan ook zijn dat je al vloerisolatie onder je vloer hebt, maar dat deze al jaren geleden is aangebracht en verbeterd kan worden. Check dan de dikte van het isolatiemateriaal in de kruipruimte. Is het isolatiemateriaal onder jouw vloer 3 tot 7 centimeter dik? Dan kun je de isolatie verbeteren. Daarmee verlaag je je energierekening en verbeter je het comfort in huis.

We hadden het eigenlijk eerder moeten doen. Wietske

Bekijk de subsidies en leningen

Wil je niet al je spaargeld gebruiken om je vloer te isoleren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je vloerisolatie te betalen.

Er is een landelijke subsidie voor isolatie. De voorwaarde is wel dat je ten minste twee isolatiemaatregelen aan je huis laat aanbrengen. Lees hier meer over de subsidie mogelijkheden.

Binnenkort komt er een nieuwe warmte fonds voor alle energiebesparende maatregelen.

Als er niet geïsoleerd is, dan is de vloer kil. Dat merk je en dat voel je met name als je op sokken loopt. Ik ben heel blij dat we het gedaan hebben.  -John

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Laat uw e-mailadres achter

Gelukt!
Probeer opnieuw. Please try again later.

Lees Verder