Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende vorm van gevelisolatie. Een spouw is de ruimte tussen een binnen- en buitenmuur, die je kunt opvullen met isolatiemateriaal. Door spouwmuurisolatie geven de muren minder kou af.

Verlies minder energie en bespaar tussen de €250 en €950 euro per jaar met spouwmuurisolatie

Bespaar op je energierekening en woon comfortabeler!

In de infographic zie je wat je jaarlijks kunt besparen met spouwmuurisolatie. Je kunt de investering in ongeveer drie jaar terugverdienen. Spouwmuurisolatie geeft bovendien veel comfort in huis. Vraag hier advies aan>>

De afbeelding is een infographic met de titel kosten en besparingen spouwmuurisolatie. De afbeelding bevat drie iconen: een tussen-, hoek- en vrijstaande woning. Een vrijstaande woning bespaart jaarlijks meer geld dan een tussen- en hoekwoning, omdat het huis meer spouwmuren heeft.

De infographic ‘Kosten en besparingen spouwmuurisolatie’ gaat over de kosten en het geld dat je bespaart met spouwmuurisolatie bij verschillende soorten woningen, in een moderne stijl met groene vlakken en zwarte iconen (tussenwoning, hoekwoning en vrijstaande woning).

De infographic benoemt de volgende punten:

  • Tussenwoning: spouwmuurisolatie kost €800,-. Hiermee bespaar je jaarlijks €250,- en 320 m3 gas.
  • Hoekwoning: spouwmuurisolatie kost €2.100,-. Hiermee bespaar je jaarlijks €650,- en 850 m3 gas.
  • Vrijstaand: spouwmuurisolatie kost €3.100,-. Hiermee bespaar je jaarlijks €950,- en 1300 m3 gas.

De kosten zijn geldig voor spouwmuurisolatie (Rd = 1,3) in een gemiddelde tussen-, hoek- of vrijstaande woning, met hr-combiketel en een binnentemperatuur van 16,5 graden Celsius (gemiddeld over dag en nacht), bij een gasprijs van 77 cent per m3 gas (prijspeil 2019).

Check of je woning geschikt is

Huizen die vóór 1920 zijn gebouwd hebben meestal geen spouwmuren. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 hebben wel spouwmuren, maar vaak zonder isolatie. Deze woningen zijn dus geschikt voor spouwmuurisolatie. Huizen die zijn gebouwd na 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Om zeker te weten of je woning geschikt is, kun je een inspectie laten doen.

Bovenstaande tekst is afkomstig van de #iedereendoetwat campagne van de overheid.

Vraag hier advies aan

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Laat uw e-mailadres achter

Gelukt!
Probeer opnieuw. Please try again later.

Lees Verder