Isolatievoucher 2022

✓ Binnenkort beschikbaar

✓ Direct op de mail

✓ Geen SPAM

Isolatievoucher

Direct alle informatie op de mail!

‘100.000 woningen per jaar isoleren met isolatie-voucher’

Met een isolatie-voucher van 2000 euro per huishouden is het mogelijk 104.000 woningen per jaar te verduurzamen, dat blijkt uit berekeningen van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Een brede coalitie van Natuur & Milieu, Koninklijke Bouwend Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, de Consumentenbond en Energie-Nederland pleiten daarom voor de introductie van een isolatie-voucher als onderdeel van een Nationaal Isolatie Programma.

Isolatie-voucher in Nationaal Isolatie Programma

Nederland telt bijna drie miljoen slecht geïsoleerde woningen. ‘Voor de eigenaren zijn de kosten de belangrijkste barrière om hun huis te isoleren’, zo stelt het EIB. In het door de coalitie opgestelde Nationaal Isolatie Programma krijgen huiseigenaren daarom een voucher ter waarde van 2.000 euro om isolatiemaatregelen te treffen. Dit voorkomt onnodig hoge energierekeningen, zorgt voor wooncomfort en is beter voor het milieu.

‘Met de isolatie-voucher en een overheidsbudget van 208 miljoen euro kunnen er tot aan 2031 ruim een miljoen woningen worden geïsoleerd’, zo stelt de coalitie in hun position paper. De terugverdientijd voor eigenaren is dan dertien tot vijfentwintig jaar. Om de terugverdientijd te halveren is het volgens het EIB nodig de waarde van de voucher te verhogen naar 2600 tot 5000 euro.

Blijf op de hoogte

Direct alle informatie op de mail!